Новости
Трчање – активност што зближува, инспирира и промовира слободен дух
Искуства

Трчање – активност што зближува, инспирира и промовира слободен дух

Трчање – активност што зближува, инспирира и промовира слободен дух Нема да помине ден, а де не го употребам зборот трчање барем еднаш. Денес добив инспирација да составам нешто во врска со трчањето служејќи се со информации што сум ги читала некаде или сум ги слушнала од некого. Во речникот зборот трчање се објаснува како … Повеќе »

Искуство на Бурхан Адемовски
Искуства

Искуство на Бурхан Адемовски

Драги мои, сакав да ја споделам мојата историја во врска со трчањето. 08.03.2015 Точно на овој ден пред 2 години тргнав по еден пат кој цврсто се решив дека ќе го одам до крај без разлика дали ќе успеам во тоа или ќе биде само сон, се работи за трчањето. Срцево ми беше само на … Повеќе »

Резултати од трката на 18.02.2017
Резултати

Резултати од трката на 18.02.2017

Ја отворивме сезоната 2017 со првата трка на 5км од NIKE лигата во трчање во организација на NRC – NIKE + RUN CLUB (Nike школа за трчање). Голема посетеност на дебитантската трка оваа година. Околу 120 љубители на трчањето се собраа ова февруарско утро да уживаат во трчањето, себенадминувањето и пред се дружбата во уште … Повеќе »

Полумаратон во Стара Загора 26.06.2016
Новости

Полумаратон во Стара Загора 26.06.2016

Голема екипа на NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) трчаше на полумаратонот во Стара Загора. Убаво искуство и трка на пеколни температури во Бугарија ќе остане во наша меморија многу години во иднина. Убавата и позитивна атмосфера на целата наша екипа и искрената дружба и овој пат останаа карактеристики и на … Повеќе »

Живот долг речиси два полумаратона – Валентина Јошевска
Искуства

Живот долг речиси два полумаратона – Валентина Јошевска

Ова е вториот дел од мојата трчачка приказна за тие што ја прочитаа првата. Луѓето често вреднуваат и споредуваат некои работи со секојдневните состојки што го сочинуваат животот. На пример, со тие пари можам да си ги купам патиките за кои долго сонувам или, пак, за тоа време можам да отспијам и ред други работи. … Повеќе »