Новости

Полумаратон во Барселона 12.02.2017

Ирина Батковска Борозанова на полумаратонот во Барселона,Шпанија ја отвори сезоната на истрчани трки од нашата екипа. Таа направи свој личен рекорд со време од 1ч 54мин 48сек. Одличен начин да се започне оваа 2017 година со истрчан полумаратон во еден од најубавите градови во Европа! Неповолните временски услови со многу снег и лед, не ја спречија Ирина во своите зимски подготовки да биде истрајна и доследна на своите цели,а тоа и резултираше со нејзино најдобро истрчано време на овој полумаратон. Таа ни ги пренесе убавите доживувања од оваа трка и ја мотивираше нашата екипа следната година да трчаме во поголем број во Барселона.

16640941_10208123494304659_3866602154585828428_n

16729027_10208123496264708_6331562211035679537_n

16707235_10208123492704619_4258842163522517711_o

16730235_10208123535705694_7146646465363066354_n

Да се потсетиме дека и во 2016 година, Ирина избра уште една одлична локација за трчање и ново туристичко уживање во Свонси,Велика Британија.

Slide1