Национално првенство на Македонија во крос кантри 11.03.2017
Новости

Национално првенство на Македонија во крос кантри 11.03.2017

Неверојатен успех на нашиот прв официјален настап на националните првенства! Млади сениорки: 1 место – Миљана Ристиќ , 2 место – Бојана Наумовска Млади сениори: 1 место – Пепи Анакијев, 2 место – Бурхан Адемовски, 3 место – Тодор Анчев Сениори: 1 место – Кокан Ајановски Сениорки: 3 место – Катерина Шиповиќ Екипно жени: 1 … Повеќе »

Полумаратон во Стара Загора 26.06.2016
Новости

Полумаратон во Стара Загора 26.06.2016

Голема екипа на NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) трчаше на полумаратонот во Стара Загора. Убаво искуство и трка на пеколни температури во Бугарија ќе остане во наша меморија многу години во иднина. Убавата и позитивна атмосфера на целата наша екипа и искрената дружба и овој пат останаа карактеристики и на … Повеќе »

Полумаратон во Барселона 12.02.2017
Новости

Полумаратон во Барселона 12.02.2017

Ирина Батковска Борозанова на полумаратонот во Барселона,Шпанија ја отвори сезоната на истрчани трки од нашата екипа. Таа направи свој личен рекорд со време од 1ч 54мин 48сек. Одличен начин да се започне оваа 2017 година со истрчан полумаратон во еден од најубавите градови во Европа! Неповолните временски услови со многу снег и лед, не ја … Повеќе »

NIKE лига во трчање (трки на 5км)
Новости

NIKE лига во трчање (трки на 5км)

NRC – NIKE + RUN CLUB (Nike школа за трчање) организира лига во трчање која се состои од 16 трки на 5км. Трката се одржува 2 пати месечно. Првиот дел е од февруари до јуни,а вториот од октомври до декември. Може да учествува секој што сака да трча. Трката се организира со цел да се … Повеќе »

Елитни светски маратони во 2016 година
Новости

Елитни светски маратони во 2016 година

Дел од екипата на NRC – NIKE + RUN CLUB (Nike школа за трчање) имаше неверојатна можност да учествува на некои од најелитните маратони во светот. Елисавета Нојковска трчаше во Њујорк,Ивана Атанасова во Мелбурн, а Бојан Сапунов во Берлин! Искуствата кои ни ги пренесоа се многу инспиративни и секој од нас посакува еден ден да … Повеќе »

Најдобрите во NIKE лигата во трчање 2016
Новости

Најдобрите во NIKE лигата во трчање 2016

NIKE лигата во трчање во 2016 година имаше вкупно 16 трки, од кои 10 беа во првиот,а 6 во вториот дел од сезоната. По завршувањето на втората сезона од оваа лига и после пресметувањето на вкупните бодови, еве ги најдобрите во соодветните категории: Апсолутна категорија жени: 1 место – Бојана Наумовска 2 место – Кристина … Повеќе »

Nike Air Zoom Pegasus 33 Shield промоција,декември 2016
Новости

Nike Air Zoom Pegasus 33 Shield промоција,декември 2016

Дел од екипата на NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) имаше чест да ги промовира најновите NIKE патики, Nike Air Zoom Pegasus 33 Shield. Бојана,Јована,Анастасија,Пепи,Мики и Кокан уживаа во трчањето со овие патики. Nike Shield колекцијата вклучува производи специјално изработени и наменети за трчање во променливи (зимски) временски услови. Терморегулацијата е … Повеќе »

Nike Lunar Epic Flyknit промоција,март 2016
Новости

Nike Lunar Epic Flyknit промоција,март 2016

Дел од екипата на NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) имаше чест да ги промовира најновите NIKE патики, Nike Lunar Epic Flyknit. Андреа,Кокан и Кирил уживаа во трчањето со овие патики. Инженерите на Nike дизајнираа патики кои го акцентираaт природното движење и чувството на флуидност и кои се создадени да ги … Повеќе »

Ноќни трки во Скопје и Куманово, ноември 2016
Новости

Ноќни трки во Скопје и Куманово, ноември 2016

За само 4 дена се одржаа 2 улични ноќни трки по околу 5км во Куманово и Скопје. Во главниот град тоа е веќе традиционална трка, а исто така се одржа и во Куманово трка по повод ослободувањето на овој град. Како и на останатите трки до тој момент, така и на овие нашиот клуб NRC … Повеќе »