Новости
Резултати од трката на 15.05.2016
Резултати

Резултати од трката на 15.05.2016

Еве ги официјалните резултати од седмата трка на 5 км од NIKE Лигата во трчање во организација на NRC – NIKE + RUN CLUB (Nike школа за трчање): Еве го и распоредот на освоените бодови по категории по завршувањето на седмата трка на 5км од сезоната 2016: Повеќе »

Ноќни трки во Скопје и Куманово, ноември 2016
Новости

Ноќни трки во Скопје и Куманово, ноември 2016

За само 4 дена се одржаа 2 улични ноќни трки по околу 5км во Куманово и Скопје. Во главниот град тоа е веќе традиционална трка, а исто така се одржа и во Куманово трка по повод ослободувањето на овој град. Како и на останатите трки до тој момент, така и на овие нашиот клуб NRC … Повеќе »

Велешки полумаратон 06.11.2016
Новости

Велешки полумаратон 06.11.2016

Околу 50-тина членови на NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) беа дел од првиот полумаратон на Велес, град кој низ историјата има многу придонесено за развој на македонската атлетика. Нашата екипа беше повторно најбројна. Задоволството беше уште поголемо кога ќе се додадат големиот број на лични рекорди кои ги остварија нашите … Повеќе »

Health, Fitness, Wellness Expo 2016
Новости

Health, Fitness, Wellness Expo 2016

NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) повторно, како и минатата година, беше дел и од второто издание на HFW Expo. На публиката се претставивме со дел од нашиот тим и зборувавме за нашата мисија, реализираните проекти, плановите за иднина и начинот на функционирање на нашиот клуб. Повеќе »

KMT 25.09.2016
Новости

KMT 25.09.2016

Иако повеќе сме фокусирани на уличните, еве доказ дека учествуваме и на планински трки. ‘По стапките на Крали Марко’ или КМТ е веќе светски позната планинска трка на која домаќин е градот Прилеп. Масовна посетеност од нашата екипа NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) и одличен успех на нашата шампионка Бојана … Повеќе »

Полумаратон во Сараево 18.09.2016
Новости

Полумаратон во Сараево 18.09.2016

Сараево слободно може да го вбројиме меѓу еден од најубавите градови во поранешна Југославија. Нашата екипа NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) уште еднаш благодарение на нашиот генерален спонзор NIKE, имаше голема чест и задоволство да учествува на овој полумаратон. Повторно бевме голема македонска маратонска експедиција со повеќе од 50 од … Повеќе »

NIKE трка на 10км во Белград 04.09.2016
Новости

NIKE трка на 10км во Белград 04.09.2016

Повеќе од 50-тина претставници на нашиот клуб NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) учествуваа на уличната трка на главниот град на Србија. Феноменална организација на нашиот генерален спонзор NIKE и настан кој дефинитивно ќе го паметиме за целиот живот. 2 незаборавни денови во Белград на нашата екипа, со одлични резултати во … Повеќе »

Beach run трки низ Македонија
Новости

Beach run трки низ Македонија

Нашиот генерален спонзор NIKE беше главен спонзор на Beach Run трките кои се одвиваа на неколку локации низ Македонија. NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) како и многу пати до сега, беше најбројна на сите трки од оваа мини летна лига во трчање. Повеќе »

Ноќен полумаратон во Нови Сад 25.06.2016
Новости

Ноќен полумаратон во Нови Сад 25.06.2016

Трчањето на летни температури е полесно кога е ноќе. Така беше и на ноќниот полумаратон во Нови Сад,Србија каде дел од нашата екипа NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) и оваа година учествуваше и се забавуваше на оваа ноќна трка. Повеќе »

Полумаратон во Венеција 29.05.2016
Новости

Полумаратон во Венеција 29.05.2016

Секој би сакал да ја посети Венеција. Чувството е уште поубаво кога се трча во овој убав италијански град. Дел од нашата екипа NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) уживаше во овие убавини и истрча полумаратон! Еве неколку фотографии: Повеќе »