Велешки полумаратон 06.11.2016
Новости

Велешки полумаратон 06.11.2016

Околу 50-тина членови на NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) беа дел од првиот полумаратон на Велес, град кој низ историјата има многу придонесено за развој на македонската атлетика. Нашата екипа беше повторно најбројна. Задоволството беше уште поголемо кога ќе се додадат големиот број на лични рекорди кои ги остварија нашите … Повеќе »

Полумаратон во Подгорица 30.10.2016
Новости

Полумаратон во Подгорица 30.10.2016

На 23-то издание на маратонот и полумаратонот во Подгорица, десетина маратонци од нашата екипа NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) земаа учество на делницата од 21,1км. За обележување е 8-мото место на Кокан Ајановски на Балканското првенство во полумаратон и новиот личен рекорд на Мики Попоски кој го потврди континуираниот напредок … Повеќе »

Health, Fitness, Wellness Expo 2016
Новости

Health, Fitness, Wellness Expo 2016

NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) повторно, како и минатата година, беше дел и од второто издание на HFW Expo. На публиката се претставивме со дел од нашиот тим и зборувавме за нашата мисија, реализираните проекти, плановите за иднина и начинот на функционирање на нашиот клуб. Повеќе »

Загреб (полу)маратон 09.10.2016
Новости

Загреб (полу)маратон 09.10.2016

Повторно голема македонска маратонска експедиција се упати кон уште еден од најубавите градови во поранешна Југославија. Трчавме на трките во Загреб, каде што учествувавме на маратонската, полумаратонската и трката на 5км. Нашата екипа NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) си помина незаборавни моменти заедно со своите пријателски екипи од Белград и … Повеќе »

Полумаратон во Келн 02.10.2016
Новости

Полумаратон во Келн 02.10.2016

Да патуваш е убаво. Да патуваш и да трчаш во некој од твоите омилени европски градови сигурно е најубаво чувство кое го посакуваат сите маратонци!Христина,Ирина,Маја и Љупчо беа на едно такво незаборавно искуство во еден од најубавите градови во Германија. Полумаратонот во Келн е дестинација која во иднина сигурно ќе ја посетат многу членови на … Повеќе »

Шри Чинмој маратон 02.10.2016
Новости

Шри Чинмој маратон 02.10.2016

18-от традиционален Шри Чинмој маратон и оваа година беше одржан во градскиот парк во Скопје во одлични временски услови. Тоа го искористија и нашите маратонци кои остварија нови лични рекорди. Ирена Стоименова со освоено прво место и Жанета Богатиновска Илиева со второ место во својата возрасна категорија беа нашите девојки кои остварија најголем успех на … Повеќе »

KMT 25.09.2016
Новости

KMT 25.09.2016

Иако повеќе сме фокусирани на уличните, еве доказ дека учествуваме и на планински трки. ‘По стапките на Крали Марко’ или КМТ е веќе светски позната планинска трка на која домаќин е градот Прилеп. Масовна посетеност од нашата екипа NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) и одличен успех на нашата шампионка Бојана … Повеќе »

Полумаратон во Сараево 18.09.2016
Новости

Полумаратон во Сараево 18.09.2016

Сараево слободно може да го вбројиме меѓу еден од најубавите градови во поранешна Југославија. Нашата екипа NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) уште еднаш благодарение на нашиот генерален спонзор NIKE, имаше голема чест и задоволство да учествува на овој полумаратон. Повторно бевме голема македонска маратонска експедиција со повеќе од 50 од … Повеќе »

Охридски маратон 08.09.2016
Новости

Охридски маратон 08.09.2016

Од Св.Наум до центарот на Охрид или точно 30км на патека која е многу тешка и е со големи нагорнини и надолнини. Тоа се главните карактеристики по кои е познат Охридскиот маратон. Сите кои го трчале знаат дека е извонредно тешка трка, но убавините на охридското крајбрежје прават да се заборават тешките моменти во овој … Повеќе »

NIKE трка на 10км во Белград 04.09.2016
Новости

NIKE трка на 10км во Белград 04.09.2016

Повеќе од 50-тина претставници на нашиот клуб NRC – Nike + Run Club (Nike школа за трчање) учествуваа на уличната трка на главниот град на Србија. Феноменална организација на нашиот генерален спонзор NIKE и настан кој дефинитивно ќе го паметиме за целиот живот. 2 незаборавни денови во Белград на нашата екипа, со одлични резултати во … Повеќе »