Искуство на Марина Домазетовска
Искуства

Искуство на Марина Домазетовска

1-от Софиски екипен маратон кој се одржа овој месец за мене имаше огромно значење. Прв пат во животот се натпреварував на ваков настан. Мојата екипа,ЕВРОИНС Школата за трчање, го освои второто место во категоријтата на корпоративни екипи. За нас, одличен успех. Ќе бидам нефер ако речам дека секој од нас не очекуваше медаља во раце! … Повеќе »

Искуство на Илчо Трајковски
Искуства

Искуство на Илчо Трајковски

Спортски поздрав до сите! Јас сум Илчо, и оваа е мојата приказна, која ве предупредувам, оди во екстреми на моменти! Бев активен спортист, кошаркар до 21 година, кога одеднаш преставнав со спортски активности и од 90кг стигнав до 120+ килограми. Годините поминуваа, килограмите растеа и до мои 39 години стигнаа до 150+. Некаде во јули … Повеќе »

Искуство на Игор Стојановски
Искуства

Искуство на Игор Стојановски

Здраво на сите. Јас сум Игор, а многумина ме знаат како Гиш. Со трчање започнав да се занимавам рекреативно, релативно доцна, во јули 2014-та кога истрчав неколку пати само на кеј, додека активно започнав со трчање на 10ти Август 2014 година. Одлуката беше тешка, но сепак правилна и доволно решителна. Пред да започнам со трчање, … Повеќе »

Искуство на Кристијан Ристовски
Искуства

Искуство на Кристијан Ристовски

Март 2013 година.Обичен ден кога после работа, дојден дома и после посветеното внимание кон семејството, застанувам пред огледало и гледам рефлексија на човек кој секогаш е спортски активен ,но моментално пасивен посматрач со полни 88 кила.Си викам во себе: ”Време е да се преземе нешто”и освен играње пинг-понг два пати неделно и кошарка еднаш неделно, … Повеќе »

Искуство на Перица Заковски
Искуства

Искуство на Перица Заковски

Здраво убави луѓе.Еве и од мене кратка сторија во врска со спортскиот начин на живеење.Јас сум Перица Заковски.Имам 29 години,но сите мислат дека имам помалку.Може да претпоставите зошто?Поради здравиот стил на живеење кој се состои од здрава исхрана и редовни спортски активности.Да бидам искрен ваквиот стил почнав да го применувам последниве неколку години.Претходно бев по … Повеќе »

Искуство на Владимир Секуловски
Искуства

Искуство на Владимир Секуловски

Јас сум Владимир Секуловски, вечно заљубен во спортот. На својата 8 годишна возраст татко ми ме одведе да тренирам фудбал, но поради тоа што ми беше утврден шум на срце, моето семејство не ми дозволи да продолжам понатаму со тренинзи. После 10 години моето шумливо срце не издржа да седи мирно, го избра натпреварувачкиот велосипедизам … Повеќе »

Искуство на Бојан Сапунов
Искуства

Искуство на Бојан Сапунов

Во 2010 година, на мои 32 години решив да се пријавам на Скопскиот полумаратон. Претходно трчав неколку месеци без посебен тренинг план по сопствено знаење/незнаење и успеав да завршам за 1час и 57 минути. Потоа поради работни и семејни обврски следеше пауза од било каков спорт, а со тоа и сите проблеми на денешницата: зголемени … Повеќе »

Искуство на Жаклина Стамболиска
Искуства

Искуство на Жаклина Стамболиска

Пред речиси една година некаде прочитав: ….Нов став секогаш доведува до нови резултати …. Не бев свесна колку тоа може да биде вистинито… Бев успешен менаџер во врвна компанија,завршен докторат во технички науки, мојата прва книга во подготовка за печатење во позната aмериканска издавачка куќа….Тоа беше едната страна на медалот, а другата беше редовна лекарска … Повеќе »

Искуство на Дарко Најдовски
Искуства

Искуство на Дарко Најдовски

Мојата идеја за зачленување во ЕВРОИНС школата за трчање беше да се преброди големиот скок од 5 до 21 км и учеството на еден полумаратон.Три години по ред учествував на Скопскиот маратон и секоја година на трката на 5 км и после секој финиш си викав, готово, следната година морам да одам на 21 км.Рекреативно … Повеќе »

Искуство на Игор Андреевски
Искуства

Искуство на Игор Андреевски

Со рекреативно трчање се занимавам сигурно повеќе од 10-ина години. Откако престанав да тренирам фудбал, кејот на Вардар ми стана омилено катче за релаксација, издувен вентил после напорниот работен ден, место за полнење на батериите. Го знам речиси секој негов метар од “Александар Палас“ докај “Жабарот“, па назад до Влае. Иако за многумина е монотоно … Повеќе »